Niels vroeg of ik hem wilde helpen om zijn verhaal neer te schrijven. Het werd een verhaal over pesten en rolstoelen en hokjes en gamen en bruggen en hoe er altijd meerdere kanten zijn. De achterflap zegt dit:

Het leven stelt geen vragen. Niels stelt ze wel. (Jammer genoeg voor hem.)
De vragen tollen door zijn hoofd. Waarom hij zijn benen moest laten breken in verschillende operaties, om daarna nog altijd niet goed te kunnen lopen? Waarom niemand met hem wil praten op de speelplaats? Waarom hij pillen moet nemen die maken dat hij in zijn broek plast? Waarom pesters pesten? Waarom hij vorige week die belangrijke battle van World of Warcraft heeft verloren? (Maar daar gaan we het niet over hebben, er zijn grenzen!)
Het leven stelt geen vragen, Niels weet het best. Dus vlucht hij in het gamen, waar woorden kunnen toveren. Waar hij kan lopen en zelfs vliegen. Waar de goeden winnen en de slechte sterven. Tot het echte leven hem inhaalt. Want een mens heeft maar één leven. Of niet?

“Ik kan niet meer zeggen dan benadrukken hoe belangrijk het is dat dit verhaal gelezen wordt. (…) En een knuffel voor iedereen die ooit gepest geweest is. Je wordt gezien.”

Axelle – Axelles books 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart