Verhalen vormen de rode draad in mijn leven, want ik geloof heel erg dat verhalen voor mensen kunnen zorgen. Je verhaal kunnen doen, het verhaal vinden dat bij je past … het is veel belangrijker dan we vaak beseffen.
Als freelancejournalist schreef ik de verhalen van anderen neer, als auteur verzin ik ze zelf – met een voorliefde voor spannende verhalen en voor de psychologie achter een verhaal. Waarom doen mensen wat ze doen? Het is een vraag die ik oneindig boeiend vind en waar ik heel graag antwoorden op blijf zoeken.

 • Meer over hoe verhalen volgens mij voor mensen kunnen zorgen, kan je hier lezen.
 • Hoe kunnen mijn verhalen voor jou zorgen?
 • Heb je graag dat ik meer kom vertellen? Dat kan!

Je kan heel wat verhalen over mij vertellen. Deze, bijvoorbeeld …

 • De veelvraat
  Ik schrijf voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ik schrijf fictie en non-fictie. Ik zou niet kunnen kiezen, want ik doe het allemaal heel graag. Ik hou van de afwisseling, ik hou ervan om uit mijn comfort zone te komen en zo weer te leren. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe manieren te ontdekken om mijn pen te gebruiken en te verbeteren.
 • De psycholoog
  Waarom doen mensen wat ze doen? Ik vind het razend interessant. Vooral omdat we heel vaak verhalen gebruiken om een verklaring, een zin te geven voor wat we net (niet) gedaan hebben. We zijn helemaal niet zo bewust bezig als we onszelf graag wijsmaken. Het mooiste moment tijdens het schrijven is voor mij het moment waarop de personages het overnemen. Waarop zij het verhaal beginnen sturen en er dingen gebeuren die ik voordien nooit had kunnen bedenken.
 • De boekenwurm
  Ik was dat kind met een boekje in een hoekje. Ik heb nooit iets anders willen worden dan schrijver. Van zodra ik besefte wat verhalen konden doen, wilde ik dat zelf ook heel graag kunnen. Ik lees nog altijd heel graag en veel. Om te ontspannen. Om te ontsnappen. Om te beseffen. Om jaloers te worden ook en te denken: dat had ik zelf graag geschreven! En vervolgens in mijn pen te kruipen. Een aantal auteurs van wie ik zonder nadenken elk nieuw boek zal kopen: Michael Connelly, Jonathan Kellerman, Nicci French.

P.S. Hier vind je al mijn verhalen in boekvorm.
P.P.S. Heb je graag dat ik hier meer over kom vertellen? Dat kan! 

En ook deze verhalen kan je over mij vertellen:

 • De vragensteller
  Ik ben een denker. (Soms gewoon een piekeraar.) Ik stel de dingen graag in vraag. Dat vraagteken in mijn logo staat er niet voor niets. Ook bij mijn boeken vertrek ik telkens van een vraag waar ik in het verhaal een antwoord op geef. Die vraag geeft me tijdens het schrijven richting en structuur. En het stuurt mijn piekeren op een constructieve manier.
 • De zuinige
  Ik schrijf vooral dunne boeken. Ik ben op mijn best als ik spaarzaam ben met mijn woorden, alles uitpuur en zoveel mogelijk schrap. Ik hou van korte zinnen, weinig adjectieven. Veel vragen. Ik droom ervan om een keer een vuistdik boek te schrijven waarin je dagen kan verdwijnen. Maar ik schrijf toch liefst een goed boek. En dat blijkt in mijn geval eerder te neigen naar kort en krachtig.

P.S. Hier vind je al mijn verhalen in boekvorm.
P.P.S. Heb je graag dat ik hier meer over kom vertellen? Dat kan!

We zijn allemaal verhalenvertellers. We hangen aan elkaar door verhalen en met verhalen.
Wil je ontdekken wat verhalen voor jou kunnen doen, wie jij bent op papier en welk verhaal jou verder kan helpen?
Wil je al schrijvend graag meer grip krijgen op je leven?
In deze online cursus vertel ik je over mijn weg, laat ik je leren uit mijn fouten en inzichten en ervaar je via doelgerichte vragen, praktische opdrachten en nuchtere feedback wat verhalen en schrijven voor jou kunnen betekenen.

Laat je mailadres hier achter als je graag een seintje krijgt zodra de cursus opent én alvast vijftien schrijftips wil ontvangen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart