Ik kom graag bij je school, bibliotheek of vereniging langs voor een lezing! Mijn lezingen kunnen vanaf het derde leerjaar, ik kom regelmatig in het middelbaar en geef ook lezingen en workshops voor volwassenen. Afhankelijk van de doelgroep en de vraag kies ik een of meerdere boeken om op te focussen. Ik ga voor zoveel mogelijk interactie, ik wil heel graag het gesprek met de groep aangaan en vooral inzoomen op de interesses van de groep in kwestie. Ik gebruik powerpoint om de lezing visueel te ondersteunen.
Elke lezing raakt drie topics aan: 

  • De schrijver: waarom wil ik schrijven? Wat betekent het om schrijver te zijn? Welk ‘nut’ hebben schrijvers?
  • Het schrijven: hoe verandert een idee in een boek?
  • De lezer: hoe vindt mijn boek de (juiste) lezer? Wat is het verschil tussen schrijven en gelezen worden? Waarom zijn lezers zo verschrikkelijk belangrijk?

Afhankelijk van de grootte, de vraag en het type groep kan een lezing ook gecombineerd worden met een (deel) schrijfworkshop. Ook een schrijfworkshop alleen is mogelijk. 

Lezingen kunnen gesubsidieerd worden door Literatuur Vlaanderen. Deze subsidie bedraagt 100 euro per lezing.

 

Digitale lezingen

Een lezing kan ook digitaal. 
Dit kan via Skype, zodat er ook interactie mogelijk is. 
Dit kan ook met een videolezing. Ik neem dan een lezing op volgens de wensen (inhoud en tijdsduur) van de organisator. Die koopt een licentie om de lezing in schoolverband te mogen gebruiken tot het einde van het schooljaar via een private Youtube link. De lezing of fragmenten eruit onbeperkt herbekijken met verschillende klassen gedurende dat schooljaar is dus mogelijk. 
Een videolezing kan gecombineerd worden met een latere klassikale chat, zodat de leerlingen ook vragen kunnen stellen. 

 

Mail me gerust voor meer informatie en tarieven. 

Tarieven

Ik vraag 200 euro voor een lezing op locatie of een digitale lezing via Skype van max 100 minuten en max 75 leerlingen. In overleg kan (een deel van) de lezing op locatie uit een schrijfworkshop bestaan. 
Daarnaast vraag ik voor de lezingen op locatie een kilometervergoeding van 0,3707 euro/km.
Om te voorkomen dat ik meer tijd onderweg dan voor de groep doorbreng, heb ik liefst minstens twee lezingen op dezelfde dag. 

Wil je een videolezing, dan betaal je 250 euro voor een lezing van max 60 minuten. 

“Tine is een goede vertelster en zorgt voor veel interactie met de leerlingen.”

Lore, leerkracht Damiaaninstituut Aarschot

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart